Severdigheter & Opplevelser

Kajakk & Kano Safaris ** SPESIELT TILBUD** med Flat Earth


Kajakk på Hardangerfjord – DRONNINGENFJORDEN AV NORGE!!

Opplev fred og ro i fjorden og naturen ved å bestille vår eksklusive 4-timers kajakk / kanosafari på fjorden, inkludert en hjemmelaget matpakke.
Denne turen tar deg med på en guidet tur på Eidfjord – den innerste armen av den beryktede Hardangerfjorden.
Vi padler om morgenen og stopper vi og nyter lunsjen på en av de fjerne stedene på den andre siden av fjorden. I fjordene kan du se små hvaler, sel og noen ganger havørn. Våre kunnskapsrike guider vil passe på deg og følge deg rundt i fjorden og alltid holde SIKKERHET som vår topp prioritet.BESTILL DIN TRIP MED OSS NÅ – Bare klikk på knappen for å sende oss en epost med dine foretrukne datoer, antall personer og tid. Vi vil sende deg informasjon om priser og tilgjengelighet.
BESTILL NÅ – begrensede seter!

HardangerVidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå og ligger i snitt på ca 1000 moh og er på 8000 km² og befinner seg i fylkene Buskerud, Telemark og Hordaland. En stor del av vidda er i dag nasjonalpark og har norges største villreinstamme. Vidda består av ca en milliard år gammel prekambriumfjell, hovedsakelig av hard gneis og granitt. For 600 millioner år siden eroderte grunnfjellet vesentlig. I dag har Hardangervidda et ganske flatt landskap som kan ta pusten fra deg i alle årstider. Vinterstormer kan ofte stenge veiene og gjøre vidda utilgjengelig.

Vøringsfossen

Besøk den spektakulære og mest kjente fossen i Norge, med et fritt fall på 145 m, og et totalt fall av 182 m. Nyt flott utsikt fra den nybygde gangveien over de store fossene.

Kjeåsen

Kjeåsen er en fjellgård i Eidfjord. Gården er lokalisert på en hylle i fjellet ca 530 m rett opp fra  Simadalsfjorden. Gården er ikke lenger i drift, men er mye besøkt av turister. Gården har blitt kalt “verdens mest utilgjengelige”.
Kjeåsen  kan nås til fots opp en bratt sti fra Sima kraftverk. Dette var den eneste mulige adkomsten til gården fram til 1974. Da ble det bygget en vei med tunnel til Kjeåsen. Gården har vært bebodd i allefall siden 1650. Inntill  veien til gården ble bygget, foregikk all transport på stien, men i 1930 ble det bygget en taubane for frakt av  mat og andre varer til gården. Stedet tilbyr turstier med fantastisk utsikt over Eidfjord.

Hereid

En del av Eidfjords kulturlandskap er dannet av den største samlingen av gamle gravsteder i Vestlandet, med 350 graver fra 400 til 1000 AD – jernalderen.
Kulturhistorikk kart tilgjengelig på Turistkontoret

Vandring og Turstier

Velg mellom en rekke enkle turer og stier til krevende turer. Eidfjord er en perfekt base for å starte stier til den berømte Trolltunga, Dronningstien og mye, mye mer. Klatrefjell og breen trekker ledsaget av guider også tilgjengelig.

Rib Boat Safari

Opplev dette spennende eventyret på fjorden. Bestill din tur nå.

Sjøfly

Denne en gang i livet flyopplevelse over fjordene, fjellene og isbreerene garantert å la deg stave bundet.

Hardanger Cider Rute

Ta en kjøretur langs fjordveiene rundt Hardangerfjorden og opplev fruktblomstring og siderproduksjon. I bla Ulvik kan du få en “Cider Tour” å smake ulike produkter og gå gjennom de berømte eplefrukthagene. Du får også en mulighet til å handle lokale varer som spesialitetene eplemost, juice og cider.

Hardangerbroen Tur og Foto Mulighet

Ta denne spektakulære kjøretur over Hardangerbroen, stopp ved den spesielle bypassen for en tur under broen og fantastiske fotomuligheter. Broen er 201 m høy, 1310 m lang.

Hardangervidda Natursenteret

Hardangervidda natursenter er en moderne og et svært spennende aktivitetssenter som viser norsk landskap, klima og miljø. Det er utstillinger i 3 etasjer med bla ett akvarium og interaktive opplevelser. Se den flott filmen som viser panoramautsikt over 5 store skjermer, produsert av Ivo Caprino. Filmen fanger en spennende reise med helikopter over høye fjell, dype daler, vakre fossefall, villrein og uberørte isbreer. Souvenir butikken er verdt et besøk.

Måbødalen Kulturlandskapsmuseum

10
Opplev et landskap med dramatiske kontraster, høye fjell og fosser. Museet viser tradisjoner for veibygging fra det 16. århundret fram til i dag.

Trolltunga

Gjør Eidfjord din base og vandre den berømte Trolltunga en kort 40 minutters kjøretur unna.

Dronningstien

Følger Queen Sonjas favoritt tursti …….

Hardanger Blomstrende

Besøk Eidfjord og få en fantastisk utsikt over Hardanger Kirsebær og Apple trær blomstrer. Vår hvert år.

Vinteraktiviteter

På tilbud i vintermånedene. Kontakt oss for ytterligere informasjon.

Truge Tur

Gå på tur med truger i HardangerVidda

Akebrett Opplevelse

Skyv ned de fantastiske bakkene i regionen

Natt Tur

Opplev et fin stjerneklart i Hardanger på en natt tur