Severdigheter & Opplevelser

Vøringsfossen

Besøk den spektakulære og mest kjente fossen i Norge, med et fritt fall på 145 m, og et totalt fall av 182 m. Se den flotte utsikten fra Fossli Hotel, mens du nyter et glass champagne. 

1

Kjeåsen

2

Kjeåsen er en fjellgård i Eidfjord. Gården er lokalisert på en hylle i fjellet ca 530 m rett opp fra  Simadalsfjorden. Gården er ikke lenger i drift, men er mye besøkt av turister. Gården har blitt kalt “verdens mest utilgjengelige”.   
Kjeåsen  kan nås til fots opp en bratt sti fra Sima kraftverk. Dette var den eneste mulige adkomsten til gården fram til 1974. Da ble det bygget en vei med tunnel til Kjeåsen. Gården har vært bebodd i allefall siden 1650. Inntill  veien til gården ble bygget, foregikk all transport på stien, men i 1930 ble det bygget en taubane for frakt av  mat og andre varer til gården. Stedet tilbyr turstier med fantastisk utsikt over Eidfjord.

Simadal Kraftverk

Sima kraftverk er et vannkraftverk innerst Simadalsfjorden. Her kan du besøke en av Europas største vannkraftverk! Hovedhallen ligger 700 meter inne i fjellet. Den er 200 meter lang, 20 m bred og har 40 m høyde.  
En times guidet tur inkluderer film om bygging av anlegget og en omvisning i hovedhallen.

3

Hardangervidda Natursenteret

4

Hardangervidda natursenter er en moderne og et svært spennende aktivitetssenter som viser norsk landskap, klima og miljø. Det er utstillinger i 3 etasjer med bla ett akvarium og interaktive opplevelser. Se den flott filmen som viser panoramautsikt over 5 store skjermer, produsert av Ivo Caprino. Filmen fanger en spennende reise med helikopter over høye fjell, dype daler, vakre fossefall, villrein og uberørte isbreer. Souvenir butikken er verdt et besøk.

Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå og ligger i snitt på ca 1000 moh og er på  8000 km² og befinner seg i fylkene Buskerud, Telemark og Hordaland. En stor del av vidda er i dag nasjonalpark og har norges største villreinstamme. Vidda består av ca en milliard år gammel prekambriumfjell, hovedsakelig av hard gneis og granitt. For 600 millioner år siden eroderte grunnfjellet vesentlig. I dag har Hardangervidda et ganske flatt landskap som kan ta pusten fra deg i alle årstider. Vinterstormer kan ofte stenge veiene og gjøre vidda utilgjengelig.

5

Måbødalen Kulturlandskapsmuseum

10

Opplev et landskap med dramatiske kontraster, høye fjell og fosser. Museet viser tradisjoner for veibygging fra det 16. århundret fram til i dag. 

Opplev Sider produksjon.

Ta en kjøretur langs fjordveiene rundt Hardangerfjorden og opplev fruktblomstring og siderproduksjon. I bla Ulvik kan du få en “Cider Tour” å smake ulike produkter og gå gjennom de berømte eplefrukthagene. Du får også en mulighet til å handle lokale varer som spesialitetene eplemost, juice og cider. 

679

Om eierne:

11

Thomas Edh og Ingrid Joshi ser frem til å ønske deg velkommen til Vik Pensjonat. Thomas er nordmann med god kunnskap om norsk natur og kultur. Han har reist Norge på kryss og tvers i mange år og er spesielt kjent på Hardangervidda. Thomas har jobbet i servicenæringen i nesten et tiår. Ingrid er opprinnelig fra India og har bodd i Sveits og Hong Kong og jobbet i reiselivsbransjen i 20 år.